Services
Begeleiding

Begeleiding is een breed begrip, Collins Sports Projects begeleidt graag met het maken van de juiste keuzes op sportief en (sociaal-)maatschappelijk gebied. Vooral voor de jeugd is het van belang een goede begeleiding te hebben, elke keuze heeft positieve of negatieve consequenties. Collins handelt vanuit psychologisch/maatschappelijk aspect en kan ouders helpen met de begeleiding van hun kind op moment dat ze het even niet meer weten of aankunnen. Een dipmoment kan desastreuze gevolgen hebben, graag steunen wij u hierin. Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 
 

Coördineren

Coördineren is wat Collins Sports Projects is. Zorgen dat alles in goede banen loopt met een instelling tot perfectionisme worden opdrachten tot in de puntjes geregeld. Dat is in zijn totaliteit coördineren van projecten en personen. Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Collins Sports Projects.

Mentoring

Collins is in zijn hele doen en laten een opvoeder/raadgever dit straalt hij ook uit. Door zijn geboren leiderschap capaciteiten die hij verder heeft ontwikkeld door de jaren heen en daarbij nu ook nog vanuit zijn psychologische aspect handelt. Hierdoor is hij de ideale raadgever op gebied van sport/maatschappelijk met zijn vooruitziende blik geeft hij raad aan jeugdigen en volwassenen. Wilt u meer informatie over mentoring of heeft u vragen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Collins Sports Projects.

Honkbal

Neptunus Honkbal is sinds de geboorte van Victor een rode leidraad in zijn leven. Opgegroeid met een vader als honkballer, is dat natuurlijk niet vreemd. Zijn vader speelde sinds 1979 bij Neptunus en is sindsdien nooit meer weggegaan. Momenteel maakt hij nog altijd deel uit van de coachingstaf. Victor is dus voor een groot deel opgegroeid op het terrein van Neptunus, kijkend bij pa en later ook zelf spelend, zo ook broer Edwin Collins. Zijn kinderen spelen ook voor Neptunus, 3e generatie alweer.

Momenteel maakt hij deel uit van de Technische Jeugd Commissie en fungeert hij daar ook als jeugdcoördinator. Hij heeft hier tevens een zweefrol als honkbalcoach en assisteert daar waar nodig. Zo ook is Collins hoofdcoach van het Little League team U13 (Rotterdamse selectie) waarmee hij in 2013 Landskampioen is geworden. Hierdoor plaatsten zij zich voor het vervolgtoernooi in Kutno (Polen) waar ze uiteindelijk zijn gestrand in de halve finale tegen Tsjechië. Tsjechië de uiteindelijke winnaar van Polen plaatste zich voor het eindtoernooi in Williamsport USA.

Ministerie project AJB

Een geheel nieuw project van de overheid waarin jeugdigen gestimuleerd worden op het rechte pad te blijven door middel van sport. De kosten van een lidmaatschap en alles wat er nodig is wordt door de overheid gesubsidieerd. In samenwerking met een aantal sportverenigingen in de grote steden, krijgen jeugdigen de kans om lid te worden. Dit geschiedt door een reeks clinics op scholen waarin de jeugdigen worden geënthousiasmeerd met de desbetreffende sport. De betrokken sporten zijn tot nog toe honkbal (Raily Legito), voetbal (Ricardo van Rhijn), zaalvoetbal (Soufiane Touzani) en basketbal (Chip Jones), waarbij elke sport zijn rolmodellen heeft.

 
 

De pilot van dit project vond plaats op honkbalvereniging Neptunus, waarbij Raily Legito (249-voudig international) als rolmodel voor de honkbal fungeert en Victor Collins als hoofdtrainer/coördinator. Samen reizen ze door het hele land in opdracht van de overheid daar waar de overheid zogenaamde kick-offs van het project organiseert. Dus waar het begon in Rotterdam als pilot, reizen ze naar Dordrecht, Den Haag, Amsterdam, Zoetermeer, Haarlem etc. Victor Collins heeft als eerste hoofdcoördinator/trainer zijn eigen groep kinderen geworven, die lid zijn geworden van zijn club Neptunus die hij traint en coördineert. Daarbuiten traint hij ook de kinderen van de andere steden en heeft hij dus ook een zweefrol in het project. Het project sluit dus naadloos aan op de persoon die hij is en dat straalt hij ook uit overal waar hij komt.

Snuffellessen

De Snuffellessen hebben als doel een kennismaking met een sport. Doordat Collins veel connecties en affiniteit heeft met meerdere sporters en sportverenigingen is het mogelijk om net even wat meer aandacht te krijgen. Bijvoorbeeld balsporten, martial arts, zelfverdediging en atletiek om er maar een paar op te noemen.

Praktijk trainingen

Deze zijn variërend, Collins Sports Projects geeft trainingen voor iedereen. Zowel persoonlijk als in groepsverband. Dit is mogelijk op vaste en variabele locaties. Hierbij is er een scala aan keuzes zoals o.a. balsporten, martial arts, zelfverdediging en atletiek.

 

ALL-INN

We streven allemaal naar totale “fitheid”. Het begrip totale fitheid betekent voor de meeste lekker in je vel zitten. Makkelijker gezegd dan gedaan! De stress van het leven dingen die op ons pad komen, zo ook positieve dingen zoals een bevalling, hebben allemaal invloed op ons systeem/fysieke gestel. Het is algemeen bekend dat het fysieke onlosmakelijk is van het psychische. Voel je je fysiek fit dan voel je je ook automatisch geestelijk fitter en zullen we beter kunnen omgaan met wat op ons pad komt en relativeren. Door bewegen komen er positieve stoffen (endorfine) vrij in het lichaam die pijnstillend en euforisch werken. Voornaamste is dat de doorbloeding van uw vaten beter wordt en er meer zuurstof naar de hersenen gaat en ons ingewanden beter zullen functioneren.

We kennen allemaal de reclames ‘’kom op kom op nou’’ , insanity etc,de goede voornemens begin van het jaar. Of een apparaat voor een Total body work-out, allemaal met de juiste bedoelingen. Laten we het simpel houden als we het hebben over totaal fitheid. Vroeger nog voor het fitnesstijdperk deden we dingen op eigen lichaamskracht, bv. pushups etc.

Wij gaan nog verder terug naar de tijd toen we kinderen waren, simpelweg buiten spelen. Kinderen die buitenspelen gebruiken hun hele lichaam, spieren waar we zelfs niet eens meer van wisten dat ze daar zaten. Fitness, bodybuilding focust teveel op een bepaalde spiergroep wat overbelasting veroorzaakt. Insanity is zo intensief dat het bijna niet op langer termijn vol te houden is waardoor er verval optreedt en uw uiteindelijk nog verder van huis bent wat zeer deprimerend werkt.

ALL-IN wat de naam al zegt is gebaseerd is op alles erin, bepaalde sporttechnieken gemixt met wat we allemaal vroeger deden, buitenspelen! Bijvoorbeeld;

  • touwtje springen
  • klimmen
  • rennen
  • kruipen
  • tijgeren
  • koprollen
  • kikkersprongen maken
  • trappen
  • gooien

U ziet we houden het simpel, de oefeningen gebeuren op uw eigen kunnen, wij stimuleren uw daarbij op een positieve manier, de drijfveer van Collins Sports Projects Ieder zijn lichaam is anders, daarom geven we een ieder de kans om te ontwikkelingen op eigen tempo door de ons gegeven oefeningen/ circuits. U zult zich beter gaan voelen zonder dat u het doorheeft. ‘’De mode, zal zijn niks moet maar gewoon lekker meedoen”, wordt het even te zwaar dan mag er gepauzeerd worden niet door te zitten maar een ronde te wandelen of stilstand op de plaats rust, u krijgt de gelegenheid om wat te drinken. Ons doel is u zich beter te laten voelen op eigen kunnen, te veel pushwerk leidt tot blessures of verval. Onze trots is uw aanwezigheid, dus er zijn geen drempels.

Wij mensen zijn sociale wezens leert de psychologie ons, we willen graag naar een verjaardag kunnen gaan een stuk taart eten, wijntje drinken ga maar door. De boog kan niet constant gespannen blijven door te diëten, nee we willen eten, wat we willen eten, binnen bepaalde proporties. Dit is mogelijk zolang u blijft bewegen.

Door onze leuke work-outs zal u vanzelf de drive krijgen om meer te gaan bewegen buiten de training om ook, wandelen, boodschappen doen zonder de auto maar lopend of fietsend. Dit is lekker in je vel zitten, de wil hebben om te bewegen. Op termijn zult u ook gebruik kunnen maken van andere diensten wat ook meer gerelateerd zal zijn op de psyche omdat Collins Sports Project daar ook mee bezig is(stukje sportpsychologie, image building, mentalbuilding).

Verjaardagsfeestjes

Er zijn vele opties voor een verjaardagsfeestje, eentje die zeker de moeite waard is een honkbalfeestje. Heerlijk met de kids een balletje slaan op het veld van Neptunus of in uw woonwijk als het weer het toelaat. In de pauze taart eten en na afloop frietjes. Collins Sports Projects regelt het allemaal. En wie weet ontstaan er weer nieuwe honkballertjes

 
 

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in of vragen over een uniek event dat speciaal voor u op maat kan worden samengesteld? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

 
 

Collins Sports Projects

Valkhoek 66
3201 SM Spijkenisse
Telefoon 06-48482112
info@collinssportsprojects.nl www.collinssportsprojects.nl

 

Home Run

     
© 2014 Collins Sports Projects. Alle rechten voorbehouden.